Parimad SEO blogid 2022

Picture of Elina Klesman

Elina Klesman

SEO spetsialist ja strateeg

SEO, search engine optimization ehk kodulehtede optimeerimine otsingumootoritele on oluline, kui soovid, et koduleht oleks Google otsingutes headel positsioonidel. 

Veebis leidub hulgaliselt materjale ja õpetusi erinevate SEO teemade kohta, kuid milliseid allikaid usaldad ja kust saada parimaid õpetusi?

SEO Studio on kokku pannud nimekirja oma lemmikutest SEO blogidest, mida kindlasti soovime lugeda, kui on soov SEO kohta rohkem õppida ning iseseisvalt kodulehel katsetada.

1. Backlinko

Backlinko looja Brian Dean on üks tuntumaid SEO spetsialiste, kes on koolitanud mainekaid ettevõtteid mitmetel SEO teemadel ning loonud suuri väliste linkide (backlinks) strateegiaid.

Backlinko blogist leiavad hulgaliselt tasuta materjale nii SEO algajad kui ka juba kogenud SEO huvilised. Üks kõige populaarsemaid blogipostitusi, mida aastal 2002 kindlasti soovitame lugeda on The Definitive Guide To SEO in 2022. Kaheksast peatükis koosneb blogipostitus, selgitab kõik olulised SEO teemad lahti, koos kasulike praktiliste näidetega.

2. Yoast

Yoast on üks populaarseimaid WordPressi SEO pluginaid. Nende blogist leiab hulgaliselt häid juhiseid just WordPressis SEO tegemiseks, kuid hulgaliselt on ka universaalseid kasulikke nõuandeid, mida saab kasutada ka teiste kodulehe platvormide puhul. 

Kui on soov optimeerida kodulehte WordPressi keskkonnas, siis tasub lugeda põhjalikku juhendit WordPress SEO: the definitive guide. Postitus sobib hästi ka täiesti alustavalt SEO huvilisele, kes pole varasemalt oma kodulehte optimeerinud.

Yoast on kõige populaarsem WordPressi SEO plugin, mis aitab kodulehte mugavalt optimeerida.

3. Ahrefs

Ahrefs on SEO spetsialistidele mõeldud tööriist. tegemist on äärmiselt võimeka ja mitmekülgse programmiga, mis võimaldab analüüsida andmeid, millele igaüks ligi ei pääse. Ahrefs võimaldab teha detailseid veebilehe analüüse ning luurata ettevõtte konkurentide järel.

Blogist leiab hulgaliselt SEO artikleid, nii märksõnade, strateegiate kui ka tehnilise SEO kohta. Kui on soov alustada blogiga ning vaja abi sisustrateegia loomisel, siis leiab ka kasulikke materjale Ahrefsi blogist.

Alustavale SEO tegijale on Ahrfs kokku pannud detailse juhendi SEO Basics: Beginner’s Guide to SEO Success.

4. Semrush

Semrush on sarnaselt Ahrefsile SEO tööriist, mis aitab komplektselt analüüsida veebilehti, märksõnade positsioone ning kodulehe toimivust.

Semrushi blogist soovitame lugeda erinevate sisuturundusartiklite ja blogitekstide kirjutamise kohta. Sisuloome (copywriting) on SEO üks olulisemaid osasid ning selle valdkonna tundmine annab suure konkurentsieelise. Põhjalik SEO copywriting juhend, SEO Copywriting Guide: 10 Tips to Improve Your Content, selgitab kuidas kirjutada erinevat laadi sisutekste veebilehele ja mida tasub SEO seisukohast kindlasti meeles pidada.

5. Moz

Moz on tuntud SEO tööriist, mis aitab kodulehte erinevate SEO mõõdikute alusel analüüsida. Samuti on Moz’il olemas Google Chrome plugin, millega on mugav veebilehtedele SEO kiirkontrolli teha.

Moz’i blogis leiab häid soovitusi tehnilise SEO osas. Aastaks 2022 on kokku pandud tehnilise SEO strateegia juhend-  The Top Tech SEO Strategies for 2022 and Beyond, mis tutvustab uusi Google uuendusi ning jagab soovitusi, millele tasub aastal 2022 kindlasti tähelepanu pöörata.

6. NeilPatel

Neil Patel on tuntud digiturundaja, kes on tuntud SEO keskkonna ja tööriista Neilpatel looja ja juht. Neil on tuntud nii SEO tööriista kui ka Neipatel’i Youtube kanali kaudu. Ta loob väärtuslikku sisu, mis on aidanud paljusid alustavaid turundajaid.

Üks mahukas ja põhjalik artikkel, mida soovitame kindlasti lugeda on What is SEO? Your Complete Step-By-Step Guide. Blogipostitus annab arusaadava ülevaate SEO olemusest ning faktoritest, mida üks alustav SEO huviline kindlasti teadma peaks.

Kust veel SEO kohta lugeda ja õppida?

Kui soovid õppida ja lugeda, SEO erinevate teemade kohta veel, siis erinevaid blogisid leidub rohkem. ThreeDigital on koostanud aastaks 2022 oma SEO blogide list, millel tasuks samuti silma peal hoida.

Samuti kutsume lugema SEO Studio blogi, kus igal nädalal ilmub uus SEO teemaline positus.

Jaga postitust:

Viimased postitused

seo-teenus

Miks on SEO alustavale ettevõttele oluline?

Siit artiklist saad teada: SEO on alustavale ettevõttele äärmiselt oluline, sest see aitab suurendada ettevõtte nähtavust otsingumootorites ning seeläbi suurendada veebisaidi liiklust. See tähendab kokkuvõttes,

seo-sisuloome-blogi-kirjutamine

SEO sisuloome- kuidas kirjutada blogi?

Siit artiklist saad teada: Blogi kirjutamine võib olla alguses keeruline ning aeganõudev. Järjepidevalt sisu loomine vajab selgelt strateegiat ning eesmärki, miks seda teha. Vastasel juhul

kodulehe-optimeerimine-algajatele

Kodulehe optimeerimine (SEO) algajatele

Siit artiklist saad teada: SEO (ing k Search Engine Optimization) tähendab eesti keeles otsingumootori optimeerimist. See on protsess, millega parandatakse veebisaidi asukohta otsingumootori tulemuste lehel,