SEO audit- miks koduleht Googles nähtav pole?

Picture of Elina Klesman

Elina Klesman

SEO spetsialist ja strateeg

Siit artiklist saad teada:

SEO audit on protsess, mille eesmärk on hinnata veebisaidi hetkeolukorda ja tuvastada võimalikud probleemid, mis võivad mõjutada saidi nähtavust otsingumootorites. Audit võib hõlmata nii tehnilisi aspekte (nt saidi struktuur, metaandmed, sisu struktuur) kui ka sisu ja linkimist. SEO auditi tulemusena antakse soovitusi, kuidas parandada saidi SEO-d ja tõsta kodulehe nähtavust ning positsioone otsingumootorites.

SEO auditi protsess

SEO auditit tegemiseks on mitmeid viise, kuid enamlevinud metoodika ja sammud on:

  1. Ülevaade veebisaidi hetkeolukorrast: analüüsida saidi statistikat- liiklus, seotud märksõnad, positsioonid otsingumootoris.
  2. Tehniline audit: vaadata üle saidi struktuur, metaandmed, URL-id, sisu struktuur, kiirus, mobiilsus ning SEO põhimõõdikud.
  3. Sisu audit: hinnata sisu kvaliteeti, teemade kattuvust, märksõnade ja metaandmete kasutamist.
  4. Linkide ja lingistrateegia audit: analüüsida sissetulevaid ja väljuvaid linke, linkide kvaliteeti, lingitud lehtede olekut ning autoriteetsust.
  5. Raporti koostamine: koostada ülevaade leitud SEO probleemidest ning anda soovitused, kuidas neid parandada.
  6. Parandada leitud SEO vead, optimeerida koduleht ning analüüsida kodulehe tulemusi.

Märkimisväärne on, et SEO audit on pidev protsess, sest otsingumootorid ja nende algoritmid muutuvad pidevalt ning seetõttu on vaja regulaarselt oma veebisaidi SEO-d jälgida ja parandada.

Miks on SEO audit oluline?

SEO audit on oluline, sest see võimaldab veebisaidi omanikul tuvastada olemasolevad probleemid ning SEO puudused, mis võivad mõjutada saidi nähtavust suurel määral otsingumootorites. See aitab parandada saidi SEO-d, tõsta saidi nähtavust otsingumootorites ja suurendada liiklust. SEO üks peamisi ja kõige olulisemaid eesmärke on toetada ettevõtte ärilisi eesmärke, olles seeläbi leitav potentsiaalsetele klientidele otsingumootorites. Lisaks, SEO audit aitab:
  • Parandada kasutajakogemust: audit annab ülevaate tehnilistest ja sisulistest vigadest, mida muutes saab parandada kasutajakogemust.
  • Suurendada konversioone: kui veebisait on otsingumootorite poolt hästi indekseeritud ja leitav, siis suureneb tõenäosus, et kasutajad leiavad saidi ja teevad soovitud tegevuse (nt teostavad ostu, tellivad teenust või liituvad sündmusega).
  • Vähendada otsingumootorite poolt seatud piiranguid: otsingumootorid võivad seada piiranguid veebisaidile, näiteks nende indekseerimist piirata, kui leitakse tehnilisi või sisulisi probleeme. SEO audit aitab tuvastada ja parandada selliseid vigu.

Kellel on SEO auditit vaja?

SEO auditit vajavad kodulehe haldajad, kellel on eesmärk parandada saidi nähtavust otsingumootorites. See võib hõlmata ettevõtteid, kellel on  e-pood, tooteid või teenuseid tutvustav koduleht, blogi või mõni muu eesmärgiga koduleht.

SEO auditit vajavad ka need, kes on hiljuti loonud uue kodulehe või teinud olulisi muudatusi olemasoleval lehel ning soovivad kindlustada, et kõik on õigesti seadistatud ja saidi sisu on otsingumootoritele atraktiivne.

Samuti vajavad SEO auditit need, kelle veebisait on olnud olemas juba pikemat aega, kuid mis ei ole saanud piisavalt liiklust või konversioone. Audit võib aidata tuvastada põhjusi, miks see nii on ja esitada soovitusi, kuidas parandada olukorda.

Lühidalt, SEO auditit vajavad kõik need, kellel on eesmärk parandada veebisaidi nähtavust otsingumootorites ja suurendada liiklust ja konversioone.

Mis on SEO auditi hind Eestis?

SEO auditi hind Eestis võib varieeruda sõltuvalt teenusepakkujast, auditit läbi viidavast spetsialistist ja auditit läbi viiva ettevõtte suurusest ja kogemustest.

Hinnad võivad olla alates paarisajast eurost kuni mitme tuhande euroni, sõltuvalt sellest kui põhjalikult soovitakse auditit teha ja millised lisateenused on vajalikud.

Odavamad hinnad on tavaliselt pakutud individuaalsetele veebisaitidele, kallimad hinnad aga suurematele ettevõtetele ja rohkem lisateenuste nõudvatele audititele.

Täpsema SEO auditi pakkumiseks võta julgesti meiega ühendust ning koostame personaalse pakkumise, mis vastab just antud ettevõtte vajadustele ning eesmärkidele.

SEO Studio - parim SEO agentuur ja koostööpartner Sinu ettevõttele

SEO Studio on agentuur, mis keskendub ainult professionaalse SEO teenuse pakkumisele. See annab kindlustunde, et kõik spetsialistid on SEO uuenduste, trendide ja parimate praktikatega kursis. Pakutav SEO teenus on kvaliteetne ja kõiki SEO reegleid arvestav.

Millist kasu saad SEO Studioga koostööd tehes? 

  • sul on optimeeritud koduleht, mis toob päringuid ja oste
  • sul on konkurentsieelis, mis võimaldab olla konkurentidest ees
  • õpid oma kliente tundma ning tänu sellele saad pakkuda väärtust oma toodete ja teenuste näol
  • igakuised reklaamikulusid pole vaja, koduleht toob müüke orgaaniliselt
  • kliendid näevad, et mõtled nende peale ning oled usaldusväärne partner
  • saad uusi mõtteid, mida edaspidi oma kodulehel kasutada
  • saad SEO Studio näol endale usaldusväärse partneri, kes mõtleb kaasa ja aitab sinu ettevõttel kasvada. Koostöö ajal me teisi sama valdkonna projekte ei tee.

SEO Studio on Tartus tegutsev SEO agentuur. Meie missiooniks on aidata ettevõtetel olla oma kodulehega nähtaval. Pakume personaalset SEO teenust, lähtuvalt kliendi valdkonnast, turust ja ärilistest eesmärkidest. Meil puuduvad fikseeritud SEO paketid, sest usume, et iga klient on eriline ning vajab personaalset SEO strateegiat ja tööplaani.

Oleme aidanud paljudel Eesti ettevõtetel teha oma koduleheküljed korda, muutes need kliendikeskseks, informatiivseks ja otsingumootoritele arusaadavaks. 

Kui vajad kodulehe auditeerimisel abi, siis võta meiega ühendust.

Jaga postitust:

Viimased postitused

seo-teenus

Miks on SEO alustavale ettevõttele oluline?

Siit artiklist saad teada: SEO on alustavale ettevõttele äärmiselt oluline, sest see aitab suurendada ettevõtte nähtavust otsingumootorites ning seeläbi suurendada veebisaidi liiklust. See tähendab kokkuvõttes,

seo-sisuloome-blogi-kirjutamine

SEO sisuloome- kuidas kirjutada blogi?

Siit artiklist saad teada: Blogi kirjutamine võib olla alguses keeruline ning aeganõudev. Järjepidevalt sisu loomine vajab selgelt strateegiat ning eesmärki, miks seda teha. Vastasel juhul

kodulehe-optimeerimine-algajatele

Kodulehe optimeerimine (SEO) algajatele

Siit artiklist saad teada: SEO (ing k Search Engine Optimization) tähendab eesti keeles otsingumootori optimeerimist. See on protsess, millega parandatakse veebisaidi asukohta otsingumootori tulemuste lehel,